StartpaginaOntslagKantonrechter

De kantonrechter kan op verzoek van een van de partijen de arbeidsovereenkomst ontbinden. Niet alleen de werkgever kan daarom vragen maar ook de werknemer. Voor een werknemer is het in dat geval echter niet vanzelfsprekend dat de kantonrechter een vergoeding toewijst.

De werkgever dient een schriftelijk verzoek in bij het kantongerecht. Doorgaans wordt dat verzoek opgesteld door een advocaat. Het kantongerecht stuurt het verzoek vervolgens door naar de werknemer. Voor de behandeling van het verzoek wordt een zittingsdatum bepaald en tot dat moment kan er namens de werknemer een verweerschrift worden ingediend.

De juridische grondslag voor de ontbinding kan zijn een gewichtige reden of een dringende reden. Een gewichtige reden kan van alles inhouden van disfunctioneren tot en met ziekte en de bekende verstoorde arbeidsrelatie. Een dringende reden is vrijwel dezelfde grondslag als een ontslag op staande voet. Het belangrijkste verschil is dat bij een ontbinding op grond van een dringende reden nooit een vergoeding kan worden toegekend.


Hulp nodig

Wordt U geconfronteerd met arbeidsongeval. Neem contact op via ons helpformulier of bel 045-5737575 of mail voor een kostenloze beoordeling.

HelpImpressumLS Liber AdvocatenUw loonclaim is verstuurdUw ontslag op staande voet is verstuurd